Οι μηχανικοί θα καταθέτουν και θα διεκπεραιώνουν, εκ μέρους των πολιτών και των επιχειρήσεων, τους φακέλους για τις εγκρίσεις – αδειοδοτήσεις από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, για την έκδοση άδειας δόμησης, τροποποίηση κλπ.

Σε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για να ενταχθούν οι εγκρίσεις – άδειες που εκδίδονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανέγερση νέων κτιρίων και οικοδομών, στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-Άδειες.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των Υπουργών, το ΤΕΕ αναλαμβάνει να υλοποιήσει την αναβάθμιση αυτή του e-Άδειες μέχρι το τέλος του 2022 και οι υπηρεσίες των Υπουργείων να συντονίσουν και να διευκολύνουν επιτελικά το έργο.

Στόχος η απλοποίηση των διαδικασιών, η ταχύτητα διεκπεραίωσης, η επιτάχυνση της αδειοδότησης, η διαφάνεια και η ιχνηλασιμότητα των ενεργειών και των βημάτων που ακολουθούνται, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος τόσο για τον πολίτη όσο και για το δημόσιο από τη μείωση των έγχαρτων διαδικασιών και των εργατοωρών – όπως μειώνεται και η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Καβάλας: Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων πρέπει να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους από χόρτα ή άλλα εύφλεκτα υλικά
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στήριξης των πολιτών της Ουκρανίας από το Δήμο Θάσου