Μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες θα μπορούν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους εστίασης, δηλαδή σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, από τη Δευτέρα οι κλειστοί χώροι εστίασης θα είναι αμιγώς για τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για τα γήπεδα, είτε κλειστά είτε ανοιχτά.
Σε θέατρα και κινηματογράφους αλλά και για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους.

Στους ανεμβολίαστους θα επιτρέπεται μόνο εάν έχουν κάνει rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
Στα γυμναστήρια επίσης η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους, αλλά στους ανεμβολίαστους θα επιτρέπεται η είσοδος εφόσον έχουν κάνει rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
Σημειώνεται ότι θέατρα, κινηματογράφοι και γυμναστήρια θα μπορούν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους και σε αυτή την περίπτωση θα επιτρέπεται να έχουν 100% πληρότητα.

Στο διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου:
-Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κάνουν υποχρεωτικό rapid τεστ κάθε εβδομάδα με δαπάνη εργαζόμενου, ύψους 10 ευρώ το καθένα.
-Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, εστίαση και ψυχαγωγία θα κάνουν υποχρεωτικά δύο rapid τεστ την εβδομάδα.
-Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν υποχρεωτικά δύο self test καθε βδομάδα.
-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πάλι με δικά τους έξοδα.
-Οι ανεμβολίαστοι ταξιωδιώτες σε όλα τα μέσα μεταφοράς υποχρεούνται να κάνουν rapid τεστ πριν από την αναχώρησή τους, δηλαδή ως 48 ώρες πριν από το ταξίδι, με δικά τους έξοδα.

-Από τις 13/9 στις δημόσιες δομές θα κάνουν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και οι συμπτωματικοί πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται και θα γίνεται ταυτοποίηση.
-Στους κλειστούς χώρους εστίασης, θεάτρων, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, σε γήπεδα, θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.
-Οσες επιχειρήσεις είναι μόνο για εμβολιασμένους, θα λειτουργούν με 100% πληρότητα.
-Σε αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ή όσοι έχουν αρνητικό τεστ 48 ωρών.
-Οι εργοδότες θα μπορούν να γνωρίζουν αν είναι οι εργαζόμενοι τους εμβολιασμένοι.
-Στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση, πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.
-Οι κυρώσεις που προβλέπονται: Αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων για μαθητές και φοιτητές και απαγόρευση μετακίνησης για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

Προηγούμενο άρθροΔωρεά σχολικών ειδών από την Energean σε μαθητές της Θάσου
Επόμενο άρθροΝέο έργο NEXOGENESIS του Δήμου Νέστου με στόχο τη βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με το νερό, την ενέργεια, τα τρόφιμα και τα οικοσυστήματα