Μία νέα επένδυση – «μαμούθ» της Microsoft στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth, παρουσιάζει σήμερα σε ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ.

Πρόκειται για ένα data center του αμερικανικού κολοσσού, μια επένδυση που θα αγγίζει συνολικά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η τελική απόφαση της Microsoft ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Η επιλογή της χώρας από την Microsoft έγινε βεβαίως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια αλλά και πολύ δουλειά από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική.

Η υλοποίησή της επένδυσης εκτιμάται ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Η  μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Microsoft τόνισε πως είναι «η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα» υπογραμμίζοντας ότι «η επένδυση αυτή δείχνει στήριξη στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κυβέρνηση. 

«Δεν το κάνουμε σε όλες τις χώρες, ούτε ελαφρά τη καρδία. Και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Microsoft.

Παράλληλα σημείωσε πως «τον Ιανουάριο συνάντησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Νταβός και μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ήταν πολύ πειστικός».

5160339
5160340
5160341
5160342
5160358
5160360
5160362
5160364

Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud

«Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου, στο Νταβός όταν είχα την ευκαιρία να πρωτογνωρίσω τον Μπραντ Σμιθ. Μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ, σε μια πολυεπίπεδη επένδυση, χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud», τόνισε με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από το 2021 ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα την βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή. Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας», ανέφερε χαρακτηρσιτικά ο πρωθυπουργός.

«Με το ελληνικό cloud, ελληνικά δεδομένα και δεδομένα από την ευρύτερη περιοχή θα αποθηκεύονται εδώ στην Ελλάδα με ασφάλεια και με χαμηλότερο κόστος», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ως πολίτης προσδοκώ φθηνότερες και πιο γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες. Ως πρωθυπουργός προσδοκώ περισσότερα. Τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιμένω να βοηθηθούν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν αποδέχομαι αυτή την επένδυση μόνο ως ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα. Είναι και ένα βήμα εκδημοκρατισμού», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παρακάτω η παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της εταιρείας:

Όλα ξεκίνησαν στο Νταβός

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft, μια τον περασμένο Ιανουάριο στο Νταβός, όπου είχε συζητηθεί η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα και ακολούθως τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν αναφερθεί οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα. 

Παράλλληλα, οι δύο άνδρες είχαν αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Προηγούμενο άρθροΗ Κέλλυ Μιχαηλίδου απο την Καβάλα ανέβηκε ξυπόλητη στη σκηνή και τρέλανε το Twitter – «Επιτέλους μια φωνή!»
Επόμενο άρθροΝέες διευκολύνσεις στα χρέη της καραντίνας – Σε πολλές δόσεις οι οφειλές στην εφορία μελετά το υπουργείο Οικονομικών