Νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών, αλλά και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην τριτολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε σωστή την πρόταση που “νομίζω έκανε ο κ. Βελόπουλος”.

“Βεβαίως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με τη σχετική ρύθμιση, την οποία θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται. θα γίνει”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας την πρόταση του κ.Τσίπρα για οικονομική στήριξη των πιο αδύναμων νοικοκυριών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πού θα το δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι κάτι που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή όμως που προφανώς η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και αναγνωρίζουμε εμείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά, που μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας το οποίο έχουμε θεσπίσει ή που χρειάζονται μία ειδική στήριξη, η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη, κοντά στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη”.

“Αποστολή εθνικού εμβολιασμού COVID”, “έξυπνα-στοχευμένα τεστ” σε μαθητές – Τι είπε για την στρατηγική “ακορντεόν”

Σχετικά με το “μέτωπο” της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα να υποδείξουν έναν συγκεκριμένο συνομιλητή του υπουργείου Υγείας “για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στη στρατηγική εμβολιασμού του πληθυσμού από τη στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, τα εμβόλια”, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή η “αποστολή του εθνικού εμβολιασμού COVID” να αποτελεί μία προτεραιότητα “την οποία θα αγκαλιάσουν όλα τα κόμματα της εθνικής αντιπροσωπείας”.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “την μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνουμε έξυπνα-στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ιικό φορτίο σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία, όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου”.

Ζήτησε επίσης απ’ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα: “περιορίστε τις περιττές μετακινήσεις”. Ειδικά να μην υπάρχουν συγχρωτισμοί μεταξύ ατόμων που δεν βρίσκονται μαζί στο ίδιο σπίτι. “Όπως έχω ζητήσει και από την επιθεώρηση εργασίας, να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας και για τη μάσκα αλλά και για την εφαρμογή της τηλεργασίας”, τόνισε.

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει και θα μπορέσουμε να εμβλιαστούμε αρκετοί τότε θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Αλλά θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα. Σε αυτούς που μας κατηγόρησαν και μας είπαν ότι δεν πρέπει να πάμε σε μία στρατηγική ακορντεόν ‘ανοίγουμε-κλείνουμε’ θα τους ζητήσω να καταθέσουν ενδεχομένως εναλλακτική πρόταση, μέχρι να φτάσουμε στο εμβόλιο”.

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΕ ζητά την αναβολή έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τριπλό αρνητικό ρεκόρ – 3316 νέα κρούσματα σήμερα (12/11)