Στην υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και στην αύξηση των διασωληνωμένων αναφέρθηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Είναι προφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Στα θετικά στοιχεία είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός».

Ο κ. Μαγιορκίνης, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, ο καθηγητής ανέφερε ότι οι επιστημονικές αποδείξεις «όπως συρρέουν αναβαθμίζουν την αποτελεσματικότητα τους στον έλεγχο της πανδημίας. Το βλέπουμε στην υποχώρηση στο πανδημικό μας κύμα».

«Η μάσκα έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και υμπλήρωσε: «Σε κανέναν δεν αρέσει αλλά είναι μια μικρή θυσία για να προστατευθούν οι αγαπημένοι μας».

Προηγούμενο άρθροΠαρέα παιδιών ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου και επενέβη η αστυνομία
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία-Υποχρεωτικές οι μάσκες-Τέλος οι εκδρομές – Ποιες οι εξαιρέσεις