Ο κοροναϊός αποδεικνύει πως παραμένει και μάλιστα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ιδίως στα σχολεία της χώρας, μια και σημειώνεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Δήμος Αθηναίων

Στον Δήμο Αθηναίων πενήντα σχολείαόλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας σε επιμέρους τμήματά τους ενώ τρία σχολικά συγκροτήματα στην Αθήνα έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους.

Ο συνολικός αριθμός των σχολείων στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα ανέρχεται στα 400 σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε αναλυτική λίστα ΕΔΩ

Από τα 400 σχολεία, τα 40 βρίσκονται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας (0,2969%) και τα υπόλοιπα σε μερική αναστολή (0,3915%) λόγω περιστατικών λοιμώξεων Covid-19 που εντοπίστηκαν σε τμήματα ανάμεσα σε μαθητές.

Η εικόνα των κρουσμάτων στα σχολεία

Η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία είναι ραγδαία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (10/5) όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης άνοιξαν με λιγότερα από 10 σχολεία σε αναστολή τμημάτων σε όλη την επικράτεια.

Η συνέχεια, όμως, εξελίχθηκε ως εξής:
Τετάρτη (12/5) 27 σχολεία και τμήματα σε αναστολή
Πέμπτη (13/5) 119 σχολεία
Δευτέρα (17/5) 400 σχολεία

Δείτε τον χάρτη με τα σχολεία, όπως διαμορφώθηκε χθες Δευτέρα (17/5). Με κόκκινο σημειώνονται τα κλειστά σχολεία και με μπλε τα κλειστά τμήματα:

σχολεια_κλειστα
Προηγούμενο άρθροΑ. Δημοσχάκης: Αυξάνονται οι εισακτέοι στο ΔΠΘ – Στον Έβρο σήμερα ο Α. Συρίγος
Επόμενο άρθροΟλόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό – Οι αλλαγές Τσακλόγλου για τις επικουρικές– Εφαρμογή στις αρχές του 2022