Σπαρακτικές σκηνές με γονείς να θρηνούν τα ίδια τους τα παιδιά, που χάθηκαν στο Αιγαίο. Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 7 νεκρούς μέχρι στιγμής. Το χρονικό του εφιάλτη. Η βάρκα ανατράπηκε λίγο πριν φτάσει στη Λέσβο και οι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα. Επικράτησε πανικός και οι περισσότεροι δεν ήξεραν μπάνιο. Συνεχίζονται οι έρευνες.

Ακόμα ένα πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο με θύματα μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την ανατροπή της βάρκας που τους μετέφερε στη Λέσβο, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν αλλά ευτυχώς κατάφεραν να σωθούν.

Ήδη έχουν ανασυρθεί οι σοροί δυο παιδιών, τεσσάρων γυναικών και ενός άνδρα. Έχουν διασωθεί 57 άτομα που βρέθηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου. Ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ναυάγιο έγινε περίπου στις 07.00 το πρωί, ανοιχτά των Παμφύλων, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι Αφρικανοί μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τις απέναντι τουρκικές ακτές περίπου στις 02.00 τη νύχτα, ανατράπηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex καθώς και αεροσκάφος τύπου Super Puma που συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό τυχόν και άλλων ναυαγών.

Πάντως όπως έγινε γνωστό δεν υπάρχουν μαρτυρίες για άλλους επιβαίνοντες. Ας σημειωθεί ότι στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούσαν συνθήκες καλοκαιρίας, αλλά οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν ήξεραν μπάνιο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, το δεύτερο μέρος της τραγωδίας γράφεται στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης που το σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε τους διασωθέντες.

Βρεγμένοι και μόνο με τα ρούχα που φοράνε, σε κατάσταση πραγματικού σοκ οι διασωθέντες φτάνουν στο νησί με κραυγές απόγνωσης. Ενώ από συγγενείς των πνιγμένων διαδραματίζονται πραγματικές σκηνές ανείπωτου πόνου.

newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2019 – Τσίπρας: Παραιτήθηκε και… έταξε τα πάντα
Επόμενο άρθροΑναμμένα τα φώτα στους κεντρικούς δρόμους το πρωί