Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε, ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Όπως έγραφε νωρίτερα το OnAlert, τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο αύξησης της θητείας στον Στρατό Ξηράς βάζουν οι επιτελείς του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με σημερινό (11/1/2021) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος είναι οι αλλαγές να εφαρμοστούν εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και πιθανά -εκτός απροόπτου- από την Γ’ ΕΣΣΟ του ερχόμενου Μαΐου.

Όπως έχει αναφέρει και το OnAlert, η θητεία στον Στρατό Ξηράς θα ανέλθει στους 12 μήνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα εξακολουθήσει να ισχύει το 9μηνο για όσους ζητήσουν να εξαντλήσουν την στρατιωτική υπηρεσία τους στα σύνορα, δηλαδή στον Έβρο ή τα νησιά.

Στόχος του υπουργείου και των επιτελών είναι διπλός: Εκτιμούν ότι από τη μία η μειωμένη θητεία θα αποτελέσει κίνητρο, ώστε να καταταγούν οι νέοι πριν τις σπουδές τους ή την επαγγελματική σταδιοδρομία τους, Δεύτερον, με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και τα νησιά.

Επιδίωξη είναι να αυξηθεί η «οροφή» στον Στρατό Ξηράς από 68.300 μάχιμα στελέχη και κληρωτούς στους 93.500 που θα έπρεπε να είναι κανονικά.

Σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», το υπουργείο Άμυνας προωθεί και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους, θέμα που αποτελεί «χρόνια πληγή» για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται την επιστροφή στην Ελλάδα λόγω των μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Φωτογραφία αρχείου InTime News

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 39 νεκροί σε 24 ώρες – 350 οι διασωληνωμένοι – 444 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 9 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα για σήμερα Δευτέρα 11/1