Τα κρούσματα συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, καθώς σήμερα, Παρασκευή 4 Μαΐου, καταγράφηκαν 1.112 νέες μολύνσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 445 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας, κα Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ύφεση, αλλά παραμένει υψηλό. Παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλών, όπως και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που έχει μειωθεί αισθητά”.

“Έχουμε αισιοδοξία συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητας. Κάθως μπήκαμε στο καλοκαίρι αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας αλλά θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το καλοκαίρι του 2020 με το φετινό, λόγω των εμβολιασμών, αλλά είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας”.

Στη συνέχεια τόνισε πως η χρήση της μάσκας παραμένει απαραίτητη. Ολοκληρώνοντας επισήμανε πως “πέρσι τον Αύγουστο 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές”.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και πως οι διαγνώσεις αυτή την εβδομάδα μειώθηκαν κατά 15%. “Η συνολική εικόνα δείχνει πως πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της επιδημίας”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: “Καλούμε τους κατοίκους Ρόδου, Νάξου και Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. 28 Περιφέρειες της χώρας είναι στο πορτοκαλί επίπεδο”.

“Σε Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα, είναι χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη”.

Αναφερόμενος στα μέτρα του τουρισμού, ανέφερε τα εξής:

-τεστ για είσοδο στη χώρα από 6 έτων και άνω και απομόνωση κρούσματος για 10 και όχι 14 ημέρες
– επιτρέπεται η εισοδος με pcr 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο
– επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους 20 ατόμων από 15 που ήταν μέχρι σημερα.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΜικρής έκτασης φωτιά σε δασική έκταση επάνω από την Νέα Ηρακλείτσα
Επόμενο άρθροΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαθητές του Δημοτικού σχολείου Θεολόγου-Ποτού φυτεύσαν λουλούδια