Στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 200 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στα αεροδρόμια λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η τελευταία πτήση από Λονδίνο προς την Ελλάδα ακυρώθηκε, και όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, δεν ενημερώθηκαν σχετικά από την αεροπορική εταιρεία.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι την ευθύνη έχει η αεροπορική εταιρία.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας», αναφέρει η Πολιτική Προστασία.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” δύο εκ των εγκλωβισμένων στο Λονδίνο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αλλά και την αγωνία τους: «Υπάρχουν ηλικιωμένοι, οικογένειες, άτομα με προβλήματα υγείας. Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μας διαβεβαίωσε πολλάκις ότι ερχόμαστε κανονικά και πετάμε. Οι περισσότεροι δεν είμαστε κάτοικοι του Λονδίνου, ερχόμαστε από όλη την Αγγλία. Μιλήσαμε με το αεροδρόμιο και μας είπαν ότι οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά. Τρεις ώρες πριν από την πτήση μας είπαν ότι ακυρώνεται γιατί εκτάκτως τους ενημέρωσε η Ελλάδα. Είμαστε εδώ από το μεσημέρι της Τρίτης. Όλοι έχουμε αφήσει το βιος μας και ερχόμαστε Ελλάδα για ιερό σκοπό. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην οικογένειά μας», είπαν χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΈνωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας – Χαιρετισμός εθνικής εορτής 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Οι οπλαρχηγοί του καιρού μας είναι οι γιατροί (Βίντεο)