Ένας θάνατος ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 147.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.663 μετά την επιβεβαίωση 21 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα τα 11 καταγράφηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμα, εκ των κρουσμάτων το 55,5% είναι άνδρες, ενώ τα 603 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, και 1.326 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 36 συμπολίτες μας, με διάμεση ηλικία να είναι τα 68 έτη. Το 22,2% είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες, ενώ 97% εξ αυτών έχουν με υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Τέλος, 82 άνθρωποι εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για την καταγραφή των θανάτων

Αναφερόμενος για μια ακόμα φορά για τον τρόπου που καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση, αλλά πως ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

«Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» είπε.

«Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας» συμπλήρωσε.

Χαρδαλιάς: Βραδινό λουκέτο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής μετά τα υπαίθρια πάρτι

Αυστηρά μέτρα μετά τις εικόνες συγχρωτισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αγία Παρασκευή ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ακρότητες» όσα διαδραματίστηκαν και ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννη συγκεκριμένες ώρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, η οποία θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας.

Δείτε επίσης: Δειπνήστε μέσα σε… γυάλινο θάλαμο – Η νέα πατέντα λόγω κοροναϊού

Αντίστοιχα μέτρα θα παρθούν και σε άλλες περιοχές, εάν κριθεί απαραίτητο.

Ο υφυπουργός μίλησε με αυστηρό τόνο για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή, λέγοντας πως οι εικόνες παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού.

Όπως είπε σε αυστηρό ύφος κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Τρίτης έκανε ελέγχους σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις take away ποτών.

Προηγούμενο άρθροΤελειώνουν οι παρεμβάσεις στην Παναγία – Από Δευτέρα πιάνουν δουλειά στις γειτονιές
Επόμενο άρθροΚλειστό παραμένει το Δημοτικό ωδείο Καβάλας-Δείτε μέχρι πότε