Ποιους χώρους αφορά το νέο μέτρο

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό ΦΕΚ που προσδιοριζει τους κανόνες για την είσοδο των ανήλικων στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Το εν λόγω ΦΕΚ εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη που τέθηκε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Έτσι λοιπόν, οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

Σημειώνεται πως επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δίνοντας διευκρινίσεις το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ. Όπως είπε τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Προηγούμενο άρθροΌλα κύλησαν ομαλά στις μετακινήσεις των μαθητών με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ την πρώτη μέρα των σχολείων
Επόμενο άρθροTηλεθέαση: Σάρωσε η Ελένη Μενεγάκη στην πρεμιέρα της