[ad_1]

Με έναν ξεχωριστό τρόπο ξεκινούν τη μέρα τους τις τελευταίες εβδομάδες, τα νήπια του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής.

ΜΠΟΥΦΕΣ (3)Μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Άντας Τσιατάλτσαλη, στα παιδιά παρέχεται πρωινό – μπουφές από τις 08:00 μέχρι τις 09:30, και τρώνε την ώρα που θέλουν, ότι θέλουν και όσο θέλουν! Επιλέγουν μόνα τους, αυτοσερβίρονται και καθαρίζουν το τραπέζι τους!

Η ενέργεια έρχεται να «δέσει» με όλες τις υπόλοιπες που λαμβάνουν χώρα στον συγκεκριμένο δημοτικό παιδικό σταθμό – εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές, κ.ά. – και οι οποίες συνθέτουν ένα ιδανικό παιδαγωγικό περιβάλλον.

«Πάντα πίσω από κάθε ενέργειά μας υπάρχει ένας παιδαγωγικός στόχος», λέει η κ. Τσιατάλτσαλη, και εξηγεί: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κέρδος είναι πολλαπλό, και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το ποιες ανάγκες των παιδιών καλύπτουμε με αυτόν τον τρόπο. Θα σταθώ όμως σε δύο σημαντικά οφέλη, που είναι η αυτονομία – αυτοεξυπηρέτηση, και η δυνατότητα επιλογής. Και δυστυχώς είναι κάτι που στερούμε συχνά στην πλειονότητά μας εμείς οι γονείς από τα παιδιά μας…».

ΜΠΟΥΦΕΣ (10)Μέχρι πρότινος το πρωινό σερβίρονταν στις 09:00. «Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχουν παιδιά που ξυπνάνε στις 06.30 για να βρίσκονται στο σχολείο στις 07:00, και ήταν υποχρεωμένα να περιμένουν μέχρι τις 09:00 για το πρωινό», υπογραμμίζει η κ. Τσιατάλτσαλη, προσθέτοντας πως «εδώ καλύπτουμε μια άλλη σημαντική σωματική ανάγκη: την ανάγκη για λήψη τροφής».

«Ένα χαρούμενο ξενοδοχείο για μικρά παιδιά!». Με αυτή τη φράση περιέγραψε το νέο «σύστημα» πρωινού ένα από τα πιτσιρίκια, αποτυπώνοντας εύγλωττα τη χαρά των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα η ιδέα επικροτήθηκε και από τους γονείς, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Είναι ακριβώς η πρακτική εφαρμογή της λεγόμενης «οριοθετημένης επιλογής»: μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο, με διατροφικής αξίας κριτήρια, ενισχύεται η αίσθηση της ελευθερίας της επιλογής. Εξαιρετική ιδέα!», «Ένα σχολείο με την πραγματική έννοια του όρου, γεμάτο αγάπη, γνώση, ασφάλεια, πολιτισμό. Ένα μέρος όπου τα παιδιά μας βρίσκουν μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του

Η Διευθύντρια του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής που είχε την πρωτότυπη ιδέα, κ. Άντα Τσιατάλτσαλη.
Η Διευθύντρια του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής που είχε την πρωτότυπη ιδέα, κ. Άντα Τσιατάλτσαλη.

σχολείου, για να μεγαλώσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν, να ανθίσουν!», «Για ακόμη μια φορά η σωστή παιδαγώγηση των παιδιών και η αυτονομία, είναι πρωταρχικά στοιχεία στον παιδικό μας. Ευχαριστούμε πολύ που προσέχετε τα παιδιά μας! Έτσι να συνεχίσετε!», «Ευχαριστούμε που φροντίζετε τα παιδάκια μας! Μπράβο σας που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται τον σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών αλλά και την αγάπη σας σε αυτό που κάνετε!».

Από την πλευρά της η κ. Τσιατάλτσαλη ευχαριστεί τους γονείς για τη συνεργασία τους, όπως και «τον σεφ Άκη Πάρτσια που το υποστήριξε με ενθουσιασμό, τις παιδαγωγούς που με υπομονή και αγάπη εκπαιδεύουν τα παιδιά διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο και ήρεμο κλίμα, καθώς και όλο το προσωπικό του σχολείου που προσθέτει ευχάριστες πινελιές στο νέο εγχείρημα».

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΑκατάλληλο χαρακτηρίζει το Κ.Κ.Ε. τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας προσφύγων
Επόμενο άρθροΑποκλεισμός Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης απασχόλησης