[ad_1]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ και της Τοπικής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ, για το ζήτημα της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση και τις θέσεις του ΚΚΕ.

ΚΚΕ ΑΘΛΗΣΗ 1Η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση έγινε από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που επικεντρώθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, τόσο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, όσο και για τη δυνατότητα μέσα από τον Αθλητισμό να αναπτύξει και βιωματικά την αντίληψη του προσωπικού και συλλογικού αγώνα. Επίσης, ανέδειξε την ανάγκη να γίνει συνείδηση των πολιτών, ότι η άθληση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και ιδιαίτερα των παιδιών. «Η λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσει την ανάγκη της αυτή, να την εντάξει στο πλαίσιο του συνολικότερου αγώνα για μία κοινωνία που θα βλέπει τον Αθλητισμό σαν δικαίωμα και όχι εμπόρευμα», τόνισε εμφατικά  κ. Λιάπης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η διάλεξη που ακολούθησε από τον Νίκο Γελαδά, Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Αθήνας, με θέμα «Η διατροφή στη φυσική αγωγή», αλλά και γενικότερα για τον ρόλο που πρέπει να έχει η φυσική αγωγή στην εκπαίδευση.

Ακολούθησε ένας ζωντανός και γόνιμος διάλογος, στον οποίο κατατέθηκαν γνώμες και απόψεις  που αφορούσαν εκτός των άλλων και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της πάλης, ώστε το δικαίωμα στον αθλητισμό και η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, να μπουν στην ημερήσια διάταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση σχετικά με την καταπολέμηση κουνουπιών την Παρασκευή 8/4 στα Άβδηρα Ξάνθης
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από το Σωματείο Συνταξιούχων Καβάλας για το πρόβλημα του οικογενειακού επιδόματος