Με πανό που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα… Πινόκιο και αλυσίδες για να δείξουν πως είναι δέσμιοι των κυβερνητικών υποσχέσεων, εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.04.2016) έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με μια συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της Υγείας. Λένε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί πέρυσι 4.500 προσλήψεις, αλλά αντιθέτως οι εργαζόμενοι θα είναι κατά 2.500 λιγότεροι, ενώ μειώνονται και οι δαπάνες.

Έτσι, πριν ακόμη ξημερώσει, κατά τις 06:30 το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του υπουργείου Υγείας και απέκλεισαν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αλυσοδέθηκαν και ύψωσαν πανό που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα… Πινόκιο με μούσι, θυμίζοντας πως πριν από σχεδόν ένα χρόνο (2 Απριλίου ήταν) είχε υποσχεθεί 4.500 προσλήψεις.

“Πρωταπριλιάτικα ψέματα-2/4/2015- με δέσμευση του πρωθυπουργού από το προηγούμενο έτος που έλεγε ότι εντός του 2015 θα προσλάβει στο ΕΣΥ 4500 νέους υπαλλήλους και πως θα αυξήσει την χρηματοδότηση” γράφει το πανό.

Τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν αλυσοδεθεί μπροστά απο το υπουργείο Υγείας προκειμένου, να τονίσουν ότι είναι δέσμιοι των ελλείψεων σε προσωπικό και της ελλιπούς χρηματοδότησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ είναι:

– η απόσυρση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Ασφάλιση

– χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων

– η ένταξη των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία, διεκδικώντας επίσης την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΑκύρωσε ο Π. Κουρουμπλής την επίσκεψη του σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΠλήρης ανατροπή σκηνικού στη ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης!