Ο καιρός αλλάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου και -σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα και την ανάλυση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας- τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμύρες.

“Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου. Σφοδρές πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δυτικής Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.
Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών”, ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα οι πολίτες λαμβάνουν μηνύματα του 112, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού».

Προηγούμενο άρθροMeteokav.gr: Αναλυτικά η πρόγνωση για την κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΠεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, διάφανα νερά, παραδεισένιες αμμουδιές – Οι καλύτερες παραλίες της Θάσου