Επιστροφή στην κανονικότητα για καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιούλιο: Κανονικά ολόκληρο το ενοίκιο θα καταβάλουν τον ερχόμενο μήνα οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου και της εστίασης, επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και εταιρείες μεταφορών, δραστηριότητες που είχαν πλήρη απαλλαγή τον Ιούνιο. Η λίστα των «κουρεμένων» ενοικίων περιορίζεται πια στα… απολύτως απαραίτητα, με πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα να παραμένουν σε αυτή.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ημέρα πληρωμών αποζημιώσεων «κουρεμένου» ενοικίου μηνός Μαΐου η σημερινή. Προκαταβολικά –όπως και τον προηγούμενο μήνα- θα λάβουν τις αποζημιώσεις για τα μηδενικά ή κουρεμένα ενοίκια του Μαΐου, οι εκμισθωτές ακινήτων. Για να λάβει όμως κάποιος τα ποσά που του αναλογούν θα έπρεπε να έχει φροντίσει να υποβάλει μέσα στις προθεσμίες που τέθηκαν την δήλωση Covid. Και όχι μόνο αυτό αλλά αν δεν υπέβαλε δήλωση για τον Απρίλιο τότε κινδυνεύει να του πάρει πίσω η Εφορία και το ποσό που εισέπραξε για εκείνον τον μήνα!

Δεδομένου ότι ακολουθήθηκε το «μοντέλο» της προκαταβολής αποζημίωσης ενεργοποιείται η διάταξη που αναφέρει ότι αν δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό καθίσταται απαιτητό και ξεκινά διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος: Δηλαδή η Εφορία αν διαπιστώσει ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ακινήτου θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του κατέβαλε.

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε νωρίτερα φέτος το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΑθλήτρια έσωσε τη ζωή παιδιού 15 μηνών στη Θάσο