Ραγδαίες εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο 23χρονος που συνελήφθη, έφτασε στα δικαστήρια και μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα…

Με χειροπέδες στα χέρια, σκούφο, μάσκα για τον κορονοϊό και το κεφάλι σκυμένο, έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 09.30, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα, κράτησε το στόμα του κλειστό, με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο να τον αποδοκιμάζουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ενός εκ των δύο οχημάτων που εθεάθησαν να εγκαταλείπουν το σημείο της φονικής επίθεσης, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και ίχνη αίματος τα οποία ερευνώνται. Στα δικαστήρια ο 23χρονος φορούσε αλεξίοσφαιρο γιλέκο και απέφυγε να κοιτάξει, τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε “πρωταγωνιστήσει” και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Άλκη. Τηρεί σκληρή στάση και κρατάει το στόμα του κλειστό. Η αστυνομία όμως κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή του. Το βάρος πέφτει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. Εκείνων που ήταν μαζί του στη δολοφονική επιδρομή και επιτέθηκαν με μαχαίρια στους τρεις φίλους που δεν γνώριζαν προσωπικά. Το βίντεο ντοκουμέντο με τις στιγμές του εγκλήματος, δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την φυσική παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός νεαρού, όμως οι έρευνες κινούνται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να δέσουν απόλυτα την κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Τόσο με μαρτυρίες και βίντεο που ακόμη αναζητούνται, περισσότερο όμως με τα αποτελέσματα των πειστηρίων που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ποιος είναι ο 23χρονος κατηγορούμενος

Πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ με… πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία, με την προσαγωγή του να γίνεται το βράδυ της Τρίτης από τις Αρχές και έναν φίλο του αδικοχαμένου Άλκη να τον αναγνωρίζει. Ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία είχε συλληφθεί το 2019 για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη, ενώ όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η επίθεση τον Μάρτιο του 2019 έγινε με πανομοιότυπο τρόπο και στην ίδια περίπου περιοχή!

Τότε, ο 23χρονος -σήμερα- μαζί με άλλα τρία άτομα επιτέθηκαν με παρόμοιο τρόπο σε δύο νεαρούς, αφού τους αιφνιδίασαν και τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Τα χτυπήματα ήταν ταυτόσημα, με μαχαίρι στον μηρό, με τους αστυνομικούς να μιλούν για σχεδόν ίδιες συνθήκες.

Ο 23χρονος τότε συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί. Σύμφωνα με τις Αρχές, τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί 15 παρόμοιες επιθέσεις, με χτυπήματα δηλαδή με μαχαίρι στον μηρό.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Ο εμβολιασμός απέτρεψε περίπου 20.000 θανάτους – Τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης του Παληού