[ad_1]

Οι εφημερίδες της εποχής έκαναν πρώτο θέμα τη δολοφονία δύο παιδιών μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό τους – Ο Ευθύμης Λιάκας και ο Κώστας Ντόλιας πέθαναν με τρόπο τραγικό…

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια δύο φίλοι του ΠΑΟΚ, οι Ευθύμης Λιάκας και Κώστας Ντόλιας, επιστρέφοντας από την Αθήνα έπειτα από τον χαμένο τελικό με τον Πανιώνιο στο μπάσκετ, κάηκαν ζωντανοί στο αυτοκίνητο τους, από βόμβα μολότοφ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο φρικιαστικιά οπαδικά εγκλήματα. Θύματα, δύο φίλοι του ΠΑΟΚ, που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή, στις 10 Απριλίου του 1991. Ενα αναπάντητο «γιατί», που πάντα θα υπάρχει πρώτιστα στις οικογένειες των θυμάτων κι έπειτα σε όλους όσους παρακολούθησαν εκείνη την εποχή συγκλονισμένοι ένα φρικαλέο έγκλημα…

ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr

Οι δύο φίλοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με Ι.Χ αυτοκίνητο αμέσως μετά τον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Πανιώνιο. Ήδη απ’ το πρωί της ημέρας εκείνης πολλοί οργανωμένοι οπαδοί του λεκανοπεδίου τηv είχαν στήσει σε αρκετά σημεία της εθνικής οδού πετώντας πέτρες στα αυτοκίνητα και στα λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Γύρω στις 23.00 το βράδυ στη διασταύρωση Αγίου Στεφάνου, στο 24ο χλμ, της εθνικής οδού το Ι.Χ δέχθηκε από μπροστά βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη αμέσως με αποτέλεσμα το αυτοκίvητο να τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Κώστας και ο Ευθύμης που κάθονταν στο πίσω κάθισμα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και κάηκαν ζωντανοί ενώ τα δύο παιδιά που βρίσκονταν μπροστά κατόρθωσαν να βγουν απ’ το αυτοκίνητο έχοντας αρκετά σοβαρά εγκαύματα και φώναζαν «μας έκαψαν».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη βόμβα έριξε κουκουλοφόρος που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο παρακολουθούσε το ΙΧ των οπαδών του ΠΑΟΚ και το προσπέρασε, Τηv εκδοχή αυτή υιοθέτησε και η αστυνομία.

Πηγή: seleo.gr, sdna.gr

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Περπατούσαν στην παραλία και προσπαθούσαν να πιστέψουν αυτό που ξέβρασε η θάλασσα – Δείτε φωτό!
Επόμενο άρθροΠελοπόννησος: Σάλος με καθηγητή λυκείου – Το ροζ DVD μαθήτριας, τα ανέκδοτα στην τάξη και η σεξουαλική παρενόχληση κόρης συναδέλφου του!