[ad_1]

Συγκλονίζουν οι εικόνες, αλλά και όσα έγραψε η ομάδα αλληλεγγύης Σερρών για τους Σύρους πρόσφυγες στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. (Δείτε και φωτογραφίες εδώ)

“Κυριακή 6/3. Μακράν η πιο δύσκολη αποστολή.Φτάσαμε στην Ειδομένη το απόγευμα στις 5 η ωρα. Χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο, χιλιάδες σκηνές στημένες στα περιξ του καταυλισμού μεσα στα χωράφια. Η μυρωδιά από καμένα πλαστικά, ρούχα, και σκουπίδια κόβει την ανάσα. Ανάμεσα σε αυτους τους καπνούς παίζουν μικρά παιδάκια και κοιμούνται βρέφη.Πρεπει να ζεσταθούν όμως με καποιο τρόπο και ο μόνος είναι αυτός μιας και τα ξύλα είναι σχεδόν ανυπαρκτα.Σφίγγεται το στομάχι μας και τα μάτια τσούζουν-όχι από τον καπνό-.Από το χωριό μέχρι να μπούμε στον καταυλισμό για να ξεφορτώσουμε τα 4 ΙΧ,το ενα με φορτωμενο τρεϊλορ, κάνουμε 3/4. Πάμε πολύ αργά επειδή από παντού πετάγονται παιδάκια και οι μεγάλοι ερχονται από δίπλα για να δούνε τι κουβαλάμε.Φτάνοντας στο χώρο σίτισης ξεφορτώνουμε πάρα πολύ γρήγορα τα αγαθά με τη βοήθεια ΚΑΙ των προσφύγων και περνάμε την μπάρα όπου αρχίζουμε τη διανομή.Επικρατεί ένας μικρός πανικός στην αρχή, χέρια απλωμένα και φωνές που ζητάνε φαϊ.Η ουρά ατελείωτη.13.000 ψυχές εκεί πάνω..Αρχίζουμε αμέσως το μοίρασμα.400 έτοιμες σακουλες (συν 300 που ετοιμαζαμε εκεινη τη στιγμη με αλλα ειδη) είχαμε στα χέρια μας αλληλεγγυοι φίλοι και φίλες του Ν.Σερρών.Με τη δική σας συνδρομή και τη συνδρομή φίλων από Γερμανία καταφέραμε να σιτίσουμε μικρά παιδιά και μεγάλους και σας ευχαριστούμε μέσα απ΄την καρδιά μας γι αυτό.Στη συνέχεια μοιράσαμε 60 κιλά πορτοκάλια, 200 μπανάνες 300 βρασμένα αυγά και 200 τυροπιτάκια τα οποία ήταν εκτος καλέσματος αλλά ήταν αδύνατον να αρνηθούμε την προσφορά μια φίλης.Τέλος αφήσαμε 50 υπνόσακους στην αποθήκη των msf για να δοθούν στους πρόσφυγες που κοιμούνται στην ύπαιθρο.Επίσης αφήσαμε στην ομάδα της Praksis βρεφικά γάλατα, μπιμπερό,πιπίλες,βαζάκια με έτοιμο φαγάκι,πάνες καθώς και φάρμακα για το Πολυιατρείο.Στο τέλος της αποστολής κατά την κάθοδο για τα αυτοκίνητά μας μοιράσαμε εν πορεία παιχνιδάκια στα παιδιά για να εισπράξουμε τα πιο όμορφα χαμόγελα που μας ξεκούρασαν.Για άλλη μια φορά σας υπερευχαριστούμε για την ανταπόκριση.Είστε όμορφοι άνθρωποι.

Η συλλογή αγαθών συνεχίζεται και η λίστα παραμένει ως έχει συν μια προσθήκη τις ατομικές γκοφρέτες για τα παιδιά οι οποίες θα δίνονται σε αυτά μαζί με τα παιχνίδια.
ΖΗΤΑΜΕ:
-Γάλατα (εβαπορε με εύκολο άνοιγμα ή σε χάρτινη συσκευασία μακρας διαρκείας)
-Χυμούς (ατομικές συσκευασίες)
-Κρουασαν
-Κονσέρβες (ντολμαδάκια,φασόλια,ρεβύθια)
-Μπισκότα γλυκά ή αλμυρά τύπου κρακερς
-Νερό (μικρό μπουκαλάκι)
-Φρυγανιές (ατομική συσκευασία)
-Παστέλια
-Μπάρες δημητριακών
-Ατομικές γκοφρέτες (τύπου σοκοφρετα) σε ξεχωριστή σακούλα.

Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας αν μπορούσατε να ετοιμάζετε μια σακούλα που θα περιέχει μέσα ένα από όλα τα παραπάνω αγαθά επειδή έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με άλλες δραστηριότητες.Αν για κάποιους είναι δύσκολο θα σας παρακαλούσαμε το κάθε είδος να μπεί ξεχωριστά το καθένα σε κούτα ή μεγάλη σακούλα και να γράφει τι περιέχει διοτι όπως αντιλαμβάνεστε είναι χρονοβόρο να ξεχωρίζουμε το κάθε είδος.
Να είστε όλοι καλά! σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.

πηγη φωτογραφίες THOMAI PAVLIDOY

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθρο120 πρόσφυγες έβγαλε το σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθρο20.000 ευρώ από τη Νυρεμβέργη στον Δήμο Καβάλας για τους πρόσφυγες