[ad_1]

Το Ολύμπιο Φως που διατρέχει την Ελλάδα θα φωτίσει και την πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο της πορείας τoυ από την αρχαία Ολυμπία έως το Ριο, όπου θα διεξαχθεί η τριακοστή πρώτη   Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής. Ο Δήμος Σερρών που προετοιμάστηκε για να υποδεχθεί την ολυμπιακή φλόγα απευθύνει πρόσκληση προς όλο το σερραϊκό λαό να βρίσκεται, το πρωί της Κυριακής,  στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμμετέχει   στην   τελετή   που   διοργανώθηκε   από   την   αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού  και Αθλητισμού.  Η αφή  της  Ολυμπιακής φλόγας  και η πορεία  της  στη  χώρα  μας,   που γέννησε   τον   ολυμπισμό,   αποκτά   ιδιαίτερη   σημασία   τη   συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα που η εθνική μας υπερηφάνεια δοκιμάζεται. Η   Ολυμπιακή   φλόγα   είναι   ένα   από   τα   σύμβολα   του   ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ακόμη μία φορά παγκόσμιος. Το φως που χάρισε ο Απόλλωνας με τη ματιά του στο κάτοπτρο μέσα στο στάδιο  της Ολυμπίας υπενθυμίζει  στην ανθρωπότητα,  αλλά  και  στους ίδιους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει φως. Σε   μια   εποχή,   όχι   μόνο   οικονομικής   κρίσης,   αλλά   κυρίως   κρίσης ανθρώπινων και κοινωνικών αξιών, τα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή, η άθληση,  η φιλία, η  ομόνοια και η  αρμονική συνύπαρξη   διαφορετικών πολιτισμών   και   νοοτροπιών,   είναι   ιδανικά   που   μπορούν   να   μας ξαναδώσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το κυριότερο, τη δύναμη να αγωνιστούμε γι αυτό.

Την ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει πρώτη η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσόλα στην οδό Βενιζέλου. Λίγα λεπτά μετά, στην οδό Ερμού, η φλόγα θα περάσει στα χέρια του ολυμπιονίκη της πάλης Απόστολου Τασκούδη, ο οποίος θα τη μεταφέρει έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα ανάψει το βωμό που θα στηθεί εκεί. Με το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Ρίο θα παραλάβει ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών  Ιωάννης Τσιτσάρης   που θα κατηφορίσει προς την Διον. Σολωμού και στην Πλατεία Εμπορίου έως ότου   την   παραδώσει   στον   παγκόσμιο   πρωταθλητή   επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  Απόστολο Πίγκα, τελευταίο λαμπαδηδρόμο,   μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η φλόγα θα επιβιβαστεί σε όχημα για τον επόμενο προορισμό της.

GG

Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας:

Τελετής Υποδοχής11:30 π.μ.    

Έναρξη Λαμπαδηδρομίας (Βενιζέλου – Ερμού-Πλατεία Ελευθερίας)

11:36 π.μ.    Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας και άναμμα του βωμού από τον Απόστολο Τασκούδη

11:37 π.μ.    Έναρξη Τελετής-Άφιξη επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ 2016».

11:38 π.μ.    Ανάκρουση Ολυμπιακού,  Βραζιλιάνικου  κι Εθνικού Ύμνου.

11:45 π.μ.    Χαιρετισμοί των Δημάρχου Σερρών και του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας «ΡΙΟ  2016».

11:51 π.μ.    Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε.11:54 π.μ.    Ανταλλαγή δώρων.

12:00    Παραδοσιακοί χοροί .

12:06  Αφή   Ολυμπιακής   Φλόγας   από   τον  Ιωάννη  Τσιτσάρη    και αναχώρησή της, μέσω   Πλατείας   Ελευθερίας,   οδού     Διον.   Σολωμού – Μεγ. Αλεξάνδρου, επιβίβασή της σε αυτοκίνητο κι αναχώρηση.  

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΤο πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΠροχωρά το έργο των πλωτών εξεδρών-Τον Αύγουστο ξεκινούν τα έργα του ΤΑΠ