Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και τους υφυπουργούς Κώστα Σκρέκα και Φωτεινή Αραμπατζή.

Όπως είπε στις δηλώσεις του ο κ. Βορίδης “συζητήθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου” και σύμφωνα με τον ίδιο “μεταξύ αυτών είναι η διαπραγμάτευση για τη νέα ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που στο επίκεντρό της θέτουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων και η χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου που στο κέντρο θέτει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των παραγωγών, αλλά και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας”.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του είπε ότι “κεντρική πολιτική προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε”.

Πρώτη προτεραιότητα, για τη νέα κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

Πηγή:enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΦουλάρουν μηχανές για Ελληνικό και επενδύσεις, «φουλάρουν» και για τα νομοσχέδια στη Βουλή
Επόμενο άρθροΠροσπάθησαν να πετάξουν με πλαστά διαβατήρια στη Γερμανία