cf1c51a8bffeebd42088220c1a574a25

Μετά την ανανέωση εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Υπουργού ΑΑΤ κ.Ε.Αποστόλου, για να συνεχίσει το πετυχημένο του έργο για τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας και κυρίως για την κτηνοτροφία, ήρθε άλλη μία αναπτυξιακή ώθηση για τον κλάδο μας, μέσω της εξισωτικής αποζημίωσης ή ενίσχυσης ορεινών, ημιορεινών και μειονεκτικών περιοχών (όπως μετονομάστηκε μαζί με πολλά άλλα) για το 2016.

Συγχαρητήρια κύριε υπουργέ! Μετά την ανάρτηση των ιλιγγιωδών ποσών ενίσχυσης που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών, δεν υπάρχει πια λόγος να παραμένει κάποιος σε πόλη και πεδινές περιοχές. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για αποκέντρωση και μετοίκηση σε ορεινά, ημιορεινά και μειονεκτικά χωριά.

Μετά την ηρωική και με αυταπάρνηση προστασία του εθνικού μας προϊόντος της φέτας, μετά την πιστή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ το 2015 που είχε οριστικοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τη δίκαιη μοιρασιά των βοσκοτόπων για τον υπολογισμό της βασικής ενίσχυσης σε όλους τους παραγωγούς ανά την επικράτεια, μετά τη στήριξη των ντόπιων φυλών μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης και μετά την οριστική και δίκαιη λύση του θέματος των βοσκοτόπων, ήρθε άλλη μία επιτυχημένη και στοχευμένη κίνηση του υπουργείου, για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Εμείς απλώς θα θέλαμε να ζητήσουμε την αλλαγή του όρου ενίσχυση σε φιλοδώρημα για να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζουμε ποιος αρρωστημένος νους σχεδίασε και οργάνωσε το έγκλημα αυτό. Γνωρίζουμε όμως ποιος το εφάρμοσε.  Δυστυχώς ο γνωστός καλαμοκαβαλάρης του ΥΠΑΑΤ δεν πρόκειται για ακόμη μια φορά να αναλάβει την ευθύνη. Θα αρχίσει τις γνωστές του αερολογίες δίχως νόημα, με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή της ελληνικής παραδοσιακής κτηνοτροφίας.

Η κίνηση αυτή μας έδειξε ξεκάθαρα το μοντέλο κτηνοτροφίας που κάποιοι προωθούν και θέλουν να εφαρμόσουν στην πατρίδα μας, μέσω των πάντα πρόθυμων συνεργατών τους.

Μεγάλη ευθύνη όμως φέρουμε και εμείς οι κτηνοτρόφοι με την αδράνειά μας. Όσοι έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης και όσο περνάει από το δικό μας χέρι θα αγωνιζόμαστε απέναντι στους πάντα πρόθυμους και σε αυτούς που πολεμούν την ελληνική κτηνοτροφία.

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήρια από τις οικογένειες των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για τη στήριξή σας στις ορεινές, ημιορεινές και μειονεκτικές περιοχές της περιφέρειάς μας και για τα δύο νησιά μας, μέσω της ανεπανόρθωτης ζημιάς που προκαλείτε με την ανεπάρκειά σας στην κτηνοτροφία της πατρίδας μας!

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ

Δήμου Κάτω Νευροκοπίου
Δήμου Προσοτσάνης
Νομού Καβάλας
Νομού Ξάνθης
Δήμου Ιάσμου
Νομού Ροδόπης
Δήμου Αλεξανδρούπολης
Συνεταιρισμός Θρακών Αμνός

Προηγούμενο άρθροΣυνεχιζόμενη άυξηση στον τομέα των εσόδων στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ
Επόμενο άρθροCapital controls: Τι αλλάζει από σήμερα