thumbnail1

Συνεχίζονται οι συσκέψεις στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την κατάρτιση ενός «οδικού χάρτη» για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Κύκλοι του ΕΣΡ δηλώνουν ότι υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να μελετηθούν, καθώς ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητες της Αρχής.

Την περασμένη εβδομάδα εστάλησαν επιστολές στους θεσμικούς εκπροσώπους και τις Ενώσεις του Τύπου (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος &Ακροάματος, Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου, ΕΙΤΗΣΕΕ), στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Όσον αφορά τα κόμματα, επιστολή για το θέμα έστειλε προς το ΕΣΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία αναφέρει ρητά, ότι το τίμημα για την απόκτηση μιας άδειας θα πρέπει να είναι «πολύ σημαντικό» -χωρίς ωστόσο να το καθορίζει- και υπογραμμίζει την ανάγκη πλήρους εκμετάλλευσης του φάσματος.

Τέλος, στο πλαίσιο του διαλόγου με τα κόμματα, επίσκεψη στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πραγματοποίησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος παρέδωσε επιστολή με τις θέσεις του κόμματός του για την τήρηση της πολυφωνίας, χωρίς ωστόσο το κόμμα του να έχει κάνει ουσιαστική τοποθέτηση, όσον αφορά συγκεκριμένα σημεία για την αδειοδότηση των καναλιών.

Προηγούμενο άρθροΔημοσιεύθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ με 15% θέσεις σε ΑμεΑ
Επόμενο άρθροO Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τουρκικό προξενείο