[ad_1]

Τα   εγκαίνια   του   Κέντρου   Δημιουργικής   Απασχόλησης   Παιδιών   με αυτισμό   του   Συλλόγου   «Ηλιαχτίδα»   στο   Κάτω   Μητρούσι πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Καλωσορίζοντας   τους   παρευρισκόμενους   η   πρόεδρος   του   Συλλόγου Ηλιαχτίδα,   μεταξύ   άλλων,     αναφέρθηκε   στη   μεγάλη   σημασία   του κέντρου και στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τα άτομα που θα φιλοξενούνται. Ο Δήμαρχος Σερρών   κατά  τον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι ο Δήμος   Σερρών   θα   συνεχίσει   να   συνεργάζεται   με   το Σύλλογο«Ηλιαχτίδα» και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό. Άλλωστε, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Σερρών στον τομέα της κοινωνικής  πολιτικής  είναι δεδομένο,  αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος Σερρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εντάχθηκε σε προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, ύψους 1.700.000€.

iliaxt 2

Ο   Δήμαρχος   Σερρών   συνεχάρη   το   Σύλλογο   «Ηλιαχτίδα»   για   τις προσπάθειες του, όπως επίσης και τους κατοίκους του Κάτω Μητρουσίου διότι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή με θέρμη το εγχείρημα. Για   το   ιστορικό   να   αναφερθεί   ότι   το   κτίριο   του   πρώην   δημοτικού σχολείου    Κάτω Μητρουσίου  είχε  υποδειχθεί  από τον  κ. Αγγελίδη  το 2011, στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» προκειμένου να στεγαστεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αυτισμό. Στη   συνέχεια   ο   Σύλλογος   «Ηλιαχτίδα»,   το   ενέταξε   στο   πρόγραμμα LEDAER  και βάση του προγράμματος ανακαινίστηκε και τίθεται τώρα σε λειτουργία το Κέντρο. Η   λειτουργία   του   Κέντρου   Δημιουργικής   Απασχόλησης   Παιδιών   με αυτισμό αποτελεί   θετικό γεγονός για το χωριό Κάτω Μητρούσι, διότι αξιοποιήθηκε   το   κτίριο   του   πρώην   δημοτικού   σχολείου,   που   σε διαφορετική   περίπτωση   θα   κατέρρεε   και   θα   μετατρεπόταν   σε   εστία μόλυνσης. H Σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτης καθώς και η επίβλεψη & υλοποίηση έργου πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Οικονομικών Συμβούλων «Βέρρος Κωνσταντίνος». 

iliax

Στα  εγκαίνια  παρευρέθησαν πλήθος  κατοίκων  από  το   Κάτω   Μητρούσι καθώς   και   οι   αρχές   του   τόπου,   ο   Βουλευτής   Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, οι   Αντιδήμαρχοι   Δήμου   Σερρών   Σταυρούλα   Αγιαννίδου   και   Σοφία Μπιτζίδου, ο πρώην Υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, η Πρόεδρος του Μητρουσίου,   Περιφερειακοί   και   Δημοτικοί   Σύμβουλοι,   Πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων κ.α. Η   τελετή   των   εγκαινίων   ολοκληρώθηκε   με   την   παρουσίαση παραδοσιακών   χορών   από   συλλόγους   του   Μητρουσίου   και   του Πανηπειρωτικού Συλλόγου  Ν. Σερρών.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΜέσα στο Χίλτον οι θεσμοί, έξω η ΑΔΕΔΥ! “Κατάργηση όλων των μνημονίων” (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΤελεσίγραφα Τσανάκα – Τσατσούλη για τους πρόσφυγες και οργή στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου