[ad_1]

Τι αναφέρει στο news247 ο πρόεδρος της εταιρείας που κατέθεσε πρόταση για το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες

Κωστής Χριστοδούλου

Adtech AdΤην Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 το μεσημέρι, η Royal Sugar Ε.Π.Ε. κατάθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

AdTech Ad

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Royal Sugar “στην πρόταση που κατατέθηκε δηλώνεται ξεκάθαρα η διάθεση της Royal Sugar να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχιακές. Η Royal Sugar έχει την επίσημη και πλήρη στήριξη της τοπικής ένωσης αγροτών, του τοπικού εμπορικού συλλόγου, της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών (Ο.Ε.Β.Ε.Σ), του σωματείου μεταφορέων Θεσσαλονίκης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών κ.α. Η Royal Sugar κατέθεσε στοιχεία και προτάσεις και ευελπιστεί σε άμεση ανταπόκριση και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να μη χαθεί η φετινή καλλιεργητική σεζόν“.

Το news247 συνομίλησε με τον πρόεδρο της Royal Sugar κ. Χρήστο Καραθανάση ο οποίος ανέφερε ότι είναι εθνικής και στρατηγικής σημασίας η διατήρηση της ΕΒΖ σε λειτουργία. Δηλώνει ότι η εταιρεία του είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ότι το ενδιαφέρον για το εργοστάσιο των Σερρών προκύπτει λόγω της εντοπιότητας.

“Η πρόταση που έχουμε καταθέσει είναι η μεταβίβαση του εργοστασίου των Σερρών έναντι 1 ευρώ. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που είναι κλειστό εδώ και τρία χρόνια. Εάν αυτή η πρόταση μας δεν γίνει δεκτή είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε ένα τρόπο να λειτουργήσει ξανά το εργοστάσιο και να δραστηριοποιηθεί ξανά ο πρωτογενής τομέας τόσο στον Νομό Σερρών όσο και στους γειτονικούς νομούς. Πρέπει να είμαστε μία χώρα που δεν πρέπει μόνο να εισάγει και να εμπορεύεται. Πρέπει και να παράγει”.Το 2015 ο κύκλος εργασιών της Royal Sugar διαμορφώθηκε σε 15 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει ο κ. Καραθανάσης ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας είναι μηδενικός. Σε σχέση με την προηγούμενη, πρώτη,  υπερδωδεκάμηνη χρήση ο τζίρος της αυξήθηκε πάνω από 50% παρ’όλη την μείωση στις τιμές του προϊόντος. Λόγω της μεγένθυσης της εταιρείας η διοίκηση,  βρίσκεται στην φάση του μετασχηματισμού της από ΕΠΕ σε ΑΒΕΕ.

Όπως ανέφερε στο news247 o κ. Καραθανάσης πρόθεση του είναι η στρατηγική είσοδος και στην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών ώστε να λειτουργήσει στον τομέα της συμβολαιακής γεωργίας για τους τευτλοπαραγωγούς που θα συνεργάζονται με το εργοστάσιο των Σερρών.

Η εταιρεία Royal Sugar Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2013 με κύριο αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, ειδών ζαχαροπλαστικής και άλλων τροφίμων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 4.500 τ.μ., στο 9ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στη δημοτική ενότητα Σίνδου του Δήμου Δέλτα, στα όρια της βιομηχανικής ζώνης του νομού. Η Royal Sugar Ε.Π.Ε. είναι μία πρότυπη μονάδα τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων που προσφέρει μια γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό. Διαθέτει υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας, σιλό τροφοδοσίας, ράμπες κ.α. Στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξής της και βελτιστοποίησης της εξυπηρέτησης του πελατολογίου της, η εταιρεία ίδρυσε δύο υποκαταστήματα-κέντρα διανομής στο Δήμο Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης (επιφανείας 2.000 τ.μ.) και στον Ασπρόπυργο Αττικής (στεγασμένης επιφανείας 500 τ.μ. πλέον γραφείων και ενός οικοπέδου 7.500 τ.μ.).

Όπως αναφέρει στο site της “η Royal Sugar E.Π.Ε. έχει επιθεωρηθεί και έχει την Πιστοποίηση Συμμόρφωσης ISO 22000:2005 από την BMTRADA σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων. Η Royal Sugar Ε.Π.Ε. προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων ζάχαρης (λευκής, καστανής, άχνης), αλεύρων, ηλιέλαιου και λοιπόν προϊόντων σε επαγγελματικές συσκευασίες αλλά και συσκευασίες καταναλωτή διαφόρων μεγεθών. Η Royal Sugar αποτελεί την επιλογή συνεργάτη και προμηθευτή ζάχαρης μεγάλων λιανέμπορων εσωτερικού και εξωτερικού. Το συνεχώς αναπτυσσόμενο εγχώριο και διεθνές πελατολόγιό μας απαριθμεί περισσότερους από 2.000 πελάτες”.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΈφυγαν οι πρόσφυγες σήμερα απο το κλειστό της Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροΣυμβολικός αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής από το σύλλογο λογιστών Ροδόπης