Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Νέο εύρημα στο σημείο του εγκλήματος…

Οι έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται και προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία που δίνουν νέα τροπή στο έγκλημα. Στα εγκληματολογικά της αστυνομίας, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος και σε δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και μένει να φανεί σε ποιον ανήκουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το επίμαχο μαχαίρι κρατούσαν τα μέλη της συμμορίας που επιτέθηκε στους τρεις φίλους. Όπως φαίνεται μετά το έγκλημα το πέταξαν ή τους έπεσε στο σημείο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια της αστυνομίας.

Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν. Στο πρώτο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα και DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά και αίμα του αδικοχαμένου Άλκη. Επιπλέον υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα “δείξουν” ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για το θάνατο του 19χρονου.

Σημειώνεται πως η τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του 19χρονου και να υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των χούλιγκαν. Το βράδυ της Πέμπτης (03-02-2022), μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις μετά το μπαράζ εφόδων της ΕΛ,ΑΣ σε συνδέσμους ομάδων.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντείνονται κάθε ώρα που περνάει, καθώς η εντολή είναι να μην χαθεί χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσουν οι δράστες για να σβήσουν τα ίχνη τους. Ετσι, οι προσπάθειες εστιάζουν στην εύρεση νέων στοιχείων που θα «δέσουν» την ταυτοποίηση και άλλων έξι ατόμων που φέρονται να έχουν λάβει μέρος στη στη δολοφονία του Αλκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, που είναι ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου δολοφονηθέντα, ανέφερε την Πέμπτη ότι «έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες», τονίζοντας πως «πήγανε για να σκοτώσουν». «Έχω πληροφορηθεί ότι αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες. Μιλάμε για τουλάχιστον άλλα έξι άτομα».

Σε άλλες σχετικές δηλώσεις στο Live News, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Άλκη και, παράλληλα, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών μπαίνει και η ΕΥΠ (διαβάστε εδώ)

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Παληού