[ad_1]

Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου: Βούλγαροι πολίτες περιπολούν τα σύνορα για παράτυπους μετανάστες και τους συλλαμβάνουν περνώντας τους χειροπέδες.

Όπως φαίνεται από το βίντεο το οποίο είναι από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από πληθώρα καναλιών της γειτονικής χώρας οι «συλλήψεις» είναι άγριες: Τρεις έντρομοι μετανάστες έχουν ακινητοποιηθεί από πολίτες σε δασώδη περιοχή της Βουλγαρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Τους έχουν δέσει τα χέρια πισθάγκωνα και τους έχουν αναγκάσει να είναι στο έδαφος.

Η δημοσιοποίηση των σκηνών αυτών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από ΜΚΟ και κινήσεις πολιτών που προειδοποιούν ότι έρχονται και χειρότερα.

«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν», προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Επιτροπή του Ελσίνκι». Ο ίδιος ο επικεφαλής της συνοριακής βουλγαρικής αστυνομίας χαρακτήρισε ως «το λιγότερο παράνομη» την κίνηση των ιδιωτών.

Προηγούμενο άρθρο(VIDEO+PHOTOS) «Χρυσό Μετάλλιο» στον «Θράκα Ιππέα» Κομοτηνής για το «3 Race MTB TUVUNU CUP»
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα: «Περιβαλλοντική Αγωγή και Εκπαιδευτική Πρακτική»