Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016. Συγκεκριμένα, την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν 187 βουλευτές, ενώ 85 ψήφισαν «όχι» και 16 βουλευτές «παρών», ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το Μέρα25 απείχε. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο Νίκος Παππάς.

Έτσι, τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα δώσουν τη λίστα με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν την επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει το προεδρείο της και θα οριοθετήσει τις εργασίες της που δεν μπορούν σε χρόνο να ξεπεράσουν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου, το αργότερο μέχρι αρχές φθινοπώρου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρότειναν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Προηγούμενο άρθροΣε βαρύ κλίμα σήμερα η κηδεία του 38χρονου στη Θάσο
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας