Στην περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων που σχετίζονται αποκλειστικά κ αι μόνο για τους ανεμβολίαστους θα ανακοινώσει σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε επιπλέον περιορισμούς στην κινητικότητα όσων επιμένουν να μην εμβολιάζονται, ενώ για οποιαδήποτε έξοδο θα απαιτείται η διενέργεια τεστ.

Παράλληλα και με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πυκνώσουν και θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στα μαγαζιά μαζικής (και όχι μόνο) συνάθροισης. Μάλιστα η οδηγία που έχει δοθεί από το Μαξίμου είναι όπου εντοπίζονται ανεμβολίαστοι αμέσως εκτός από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, να δρομολογούνται και οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια της Βορείου Ελλάδος, όπου και παρατηρούνται φαινόμενα εκτεταμένης χαλαρότητας. Πάντως αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι όποιοι περιορισμοί ανακοινωθούν από την κυβέρνηση θα αφορούν όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει και επιμένει σ’ αυτό να μην διακόψει σε καμία περίπτωση της οικονομική δραστηριότητα.

Ενδιαφέρει: Το απόγευμα ο υπουργός Πλεύρης θα ανακοινώσει επίσης και δράσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπως και το νέο διαφημιστικό πρόγραμμα που θα «τρέξει» με σποτάκια στην τηλεόραση, με σκοπό να πείσει τους ανεμβολίαστους να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Προηγούμενο άρθροΥπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή δεξαμενής, δικτύου, εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων και έργων αναβάθμισης ΕΕΛ Ορφανού
Επόμενο άρθροΝίκος Ξανθόπουλος: Φταίει ο καιρός, οι πολίτες, τα ίδια τα σκουπίδια, ο Χατζηπετρής…