Διευκολύνσεις που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι σε μια σειρά από δραστηριότητες, ανακοινώνουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ξεκινώντας τις ανακοινώσεις, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος αποτελεί την ασπίδα της χώρας απέναντι στην πανδημία. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η κυβέρνηση υιοθέτησε πλήρως το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία είχε μιλήσει για τρεις πυλώνες στρατηγικής: Ο πρώτος είναι η πειθώ, ο δεύτερος είναι οι διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και ο τρίτος είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε μονάδες υγείας κ.ά.

«Αυτό που εισηγούμεθα είναι η διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους που δεν είναι ουσιωδώς σημασίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, όπως κλειστοί (εστιατόρια κλπ) ή ανοιχτοί με συνωστισμό (γήπεδα, συναυλίες κλπ).

Οι αμιγείς χώροι θα αφορούν σε όσους θα εξυπηρετούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Το όριο στους αμιγείς χώρους θα είναι από 75 έως 85% της συνολικής χωρητικότητας. Για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως το 75%.

Οι ανοιχτοί χώροι θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου, ενώ οι κλειστοί, όπως κινηματογράφοι από την 1η Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθροΠόρισμα – φωτιά από την Προανακριτική για Νίκο Παππά – Εισηγείται την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο
Επόμενο άρθροΘρήνος στην Καβάλα: Έφυγε από τη ζωή “η πρώτη των πρώτων” Μυρτώ