Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εκφράζοντας τους αυτοαπασχολούμενους Ελεύθερους Επαγγελματίες Λογιστές όλης της χώρας για το θέμα του ασφαλιστικού συ-στρατεύτηκε με όλα τα Συνδικαλιστικά Όργανα των Συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών ώστε να υπάρξει μια κοινή ΕΝΩΜΕΝΗ και ΔΥΝΑΤΗ φωνή ενάντια στο «προσχέδιο» του ασφαλιστικού που διέρρευσε.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρώτη από όλους έβγαλε τα παραδείγματα της επιβάρυνσης που επέφερε το ασφαλιστικό που ήθελε να προωθήσει η Κυβέρνηση και πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση τόσο των κοινωνικών εταίρων όσο και των επιστημονικών φορέων μαζί με το Ο.Ε.Ε.

Οι Λογιστές με την κινητοποίηση αυτή μέσω κυλιόμενων αποχών από την υποβολή δηλώσεων αλλά και της διαμαρτυρίας στις Δ.Ο.Υ. θέλουν να καταδείξουν ότι το φορολογικό-ασφαλιστικό και το καθαρά φορολογικό νομοσχέδιο θα βάλουν ηθελημένα ή αθέλητα ταφόπλακα στον Κλάδο και στην «πραγματική» οικονομία που έχει διαλυθεί.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό.

Βέβαια είμαστε ο μόνος Κλάδος που δεν έχουμε κατοχυρωμένο δικαίωμα απεργίας και αυτό έχει ληφθεί υπόψη από τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Κλάδου.

Όπου υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος κοινωνικός (λήψη προνιακών επιδομάτων) ή επιχειρηματικός (κατάθεση αιτήματος υπαγωγής σε ΕΣΠΑ) σαφώς θα μπορούν οι Συνάδελφοι να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις ή μερική υποβολή. Αλλά μέχρις εκεί.

Η πολιτική της μη λογικής αφαίμαξης εισοδημάτων από όσους, θεωρητικά μόνον, μπορούν ακόμη και πληρώνουν (γιατί κανείς δεν υπολογίζει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις κάθε οικογένειας) το μόνο που θα καταφέρει είναι αύξηση σε δυσθεώρητα ύψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. και νέα λουκέτα.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δηλώνει την έντονη αντίδραση της και προειδοποιεί ότι θα υπάρξει καταιγίδα μειώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και αύξηση των απολύσεων από την αγορά. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει έναν αφανή εταίρο που χωρίς να προσφέρει να του αφαιρεί πάνω από το 60% των (ανείσπρακτων πιθανότατα πλέον) κερδών

Εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση την οποία θεωρούμε απαραίτητη και ότι έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να γίνει βιώσιμο το δημόσιο ασφαλιστικό μας σύστημα

Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο υπολογισμού όλων αυτών των ποσοστών των ασφαλιστικών εισφορών όσο και αν το επιδιώξαμε ζητώντας το με επιμονή.

Ο Κλάδος μας δεν μπορεί να είναι το «παραπαίδι» της όποιας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Θέλουμε αντίστοιχες και ΙΔΙΕΣ διευκολύνσεις για τους νέους Συναδέλφους όπως έχει δημοσιοποιηθεί ότι θα ισχύσουν για τους υπόλοιπους Επιστημονικούς Επαγγελματικούς Κλάδους που σήμερα είναι στο ΕΤΑΑ.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη με τη Fraport
Επόμενο άρθροΟ Γ.Σταθάκης εναποθέτει την επαναφορά του μέτρου της επιδότησης του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας της ΑΜΘ στο άγνωστο μέλλον