Äåýôåñç çìÝñá ôçò óõæÞôçóçò óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ôçò ðñüôáóçò ìïìöÞò ðïõ êáôÝèåóå ç ÍÄ åíáíôßïí ôçò êõâÝñíçóçò ôçí ÐáñáóêåõÞ 14 Éïõíßïõ 2018.  (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

– Την ανεξαρτητοποίηση του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης! – Η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές – Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου άλλος ένας βουλευτής μειώνει δραματικά την δύναμη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή – Ο Γιώργος Λαζαρίδης εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και έχει εκφράσει την διαφωνία του για την Συμφωνία των Πρεσπών ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και είχε εκφράσει ανοικτά την διαφωνία του για την Συμφωνία των Πρεσπών. Πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ με 7. Στις 16 Ιουνίου είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Πάντως, ο κ. Λαζαρίδης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, στο άκουσμα του αποτελέσματος είχε χειροκροτήσει θερμά.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης σήμερα το πρωί παρέδωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Επισήμως αυτό θα ανακοινωθεί αύριο γιατί σήμερα δεν έχει συνεδρίαση η Ολομέλεια.
Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε ότι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει δεχθεί δυο χτυπήματα και έχει απωλέσει δυο βουλευτές του.

Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο Γιώργος Λαζαρίδης
Ο κ. Λαζαρίδης μεταξύ άλλων στην επιστολή ανεξαρτηροποίησής του αναφέρει ότι ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Κυρίως το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφιστεί η συμφωνία από την ελληνική Βουλή με 180 ψήφους, δηλαδή από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών με διευρυμένη πλειοψηφία.

Απειλές για την ζωή του
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στις 21/06/2018 είχε δηλώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης και Κωνσταντίνος Κατσίκης, δέχονται απειλές για τις ζωές τους.

«Ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους. Εχουν απειλήσει και εμένα. Ηδη θα προχωρήσουμε  σε ενέργειες οι οποίες θα πάνε στην Ασφάλεια. Υπάρχουν και από το διαδίκτυο απειλητικές αναφορές» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο Epsilon.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Νίκου Παναγιωτόπουλου για την προστασία ελληνικών πρϊόντων με γεωγραφική προέλευση τη Μακεδονία
Επόμενο άρθροTo video της προσαγωγής του Θ.Καλπακίδη