H αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού έχει αρχίσει.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και στοχευμένες, με τον ανασχηματισμό να είναι κατά βάση προσαρμοσμένος στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ο γύρος τηλεφωνημάτων ξεκίνησε χθες το βράδυ από το πρωθυπουργικό γραφείο σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είτε αναμένεται να απομακρυνθούν, είτε να αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο. Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες αλλαγές, με αμετακίνητους τους περισσότερους υπουργούς, αφορούν κατά κύριο λόγο σε υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς, αλλά και την πιθανή είσοδο τεχνοκρατών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργοί, στο υπουργείο Οικονομικών ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής για τη διαχείριση και την καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ., και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης, με αυξημένες αρμοδιότητες στο χαρτοφυλάκιό του.

Επίσης, στο “τραπέζι” φαίνεται πως έχει πέσει το σενάριο ενίσχυσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναβαθμιστούν σε υφυπουργούς, η Αλεξάνδρα Σδούκου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Άννα Στρατινάκη στο υπουργείο Εργασίας. Κάποιες πληροφορίες επιμένουν για συμμετοχή τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα, όπως του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, έχει “κλειδώσει” και η είσοδος στο υπουργικό σχήμα του βουλευτή Θοδωρή Ρουσόπουλου, ωστόσο από υπάρχουν και άλλα πρόσωπα από την Κ.Ο. της ΝΔ που έχουν περάσει από τη σκέψη του Πρωθυπουργού, όπως ο Χρήστος Ταραντίλης. Κι αυτό, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ιδίως για την περίπτωση μετακίνησης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιο Πέτσα σε οικονομικό πόστο, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως “ζυγίζει” έως την τελευταία στιγμή.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΚλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Καβάλα πραγματοποιούν τεστ σε εργαζόμενους της εταιρίας κρεάτων
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Εταιρεία με Έλληνες επιστήμονες “φρέναρε” τον ιό – Το φάρμακο από αντισώματα