Προ των πυλών είναι η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, για να ενισχυθεί το ΕΣΥ λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.
Αρχικά, η επιστράτευση θα αφορά την Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, όπου η κατάσταση κρίνεται πιο επιβαρυμένη. Σήμερα έως το μεσημέρι θα κριθούν όλα, καθώς το θέμα θα συζητηθεί στη σύσκεψη που θα γίνει για την επιδημιολογική εικόνα. Από απόψε αναμένεται ότι θα μοιραστούν τα πρώτα φύλλα επιστράτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζονται περίπου 80-90 γιατροί.

Στα “σκαριά” ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των γιατρών για να προστατευθούν από μηνύσεις αρνητών

Tη δέσμευσή του ότι θα εξετάσει το ζήτημα της προώθησης ειδικής ρύθμισης με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Στη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα, παρέστη και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία επίσης δεσμεύτηκε να επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με την covid στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι όλος ο κλάδος έχει κληθεί να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτήν την δύσκολη ώρα για τη χώρα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, ωστόσο εκφράστηκε από την πλευρά του προεδρείου η πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώπιον όλων των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παρουσιάστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να μη χρειασθεί τελικώς να γίνει η επίταξη υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς.

Προηγούμενο άρθροΣε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι – Τα νέα μέτρα που εξετάζουν κυβέρνηση και επιστήμονες
Επόμενο άρθροΑυστρία: Lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους – Μέτρα και στο Βερολίνο