Σε ισχύ είναι από την Κυριακή το έκτακτο δελτίο καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και προς το βράδυ σε περιοχές του Βόρειου Έβρου με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παγετός.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6-7. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη και τη Χαλκιδική, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ σε περαιτέρω πτώση και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για την άρση του lockdown – Αυτά είναι τα πιθανά σενάρια – Τι συνιστούν οι επιστήμονες
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Αυτά είναι τα θέματα που θα συζητηθούν