-Η Ελλάδα επέστρεψε επιτέλους στα χρυσά μετάλλια, έπειτα από αναμονή 12 ετών

-Υπεύθυνη… γι’ αυτό είναι η Αννα Κορακάκη, η οποία μετά το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και χρυσό στο Ρίο

-Η χρυσοδάκτυλη Ελληνίδα έκλαψε πάνω στο βάθρο και μετά τη νίκη της έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της 

-Είναι η μοναδική Ελληνίδα με δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση

-Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη ελληνική επιτυχία

Η… απειλή προς τις αντιπάλους της μετά το πρώτο της μετάλλιο ήταν ότι θέλει να λάβει μέρος και στους επόμενους οκτώ Ολυμπιακούς Αγώνες! Δηλαδή, θα αγωνίζεται για 32 χρόνια ακόμα. Ωραία υπόσχεση από την πρωτάρα Αννα Κορακάκη, η οποία στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία των διοργανώσεων κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πυροβόλο πιστόλι και ένα χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι.

Η διαφορά των δύο αγωνισμάτων δεν είναι μόνο τα μέτρα, αλλά και ότι στο αγώνισμα που έγινε “χρυσή” χρησιμοποίησε κανονικές σφαίρες.
Γέμιζε το όπλο της και έριχνε. Ο τελικός στο πυροβόλο πιστόλι με τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς ήταν γκραν γκινιόλ. Η Κορακάκη φάνηκε ότι έχασε λίγο την ψυχραιμία της όταν προηγήθηκε στο σκορ. Βρέθηκε αντικριστά με το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Λογικό. Στο προτελευταίο γύρο αντιδρούσε με εκφραστικότητα στις χαμένες της βολές, αλλά στον τελευταίο ήταν αποφασισμένη για τη νίκη. Το πήρε. Πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Παράλληλα, η παρουσία της Ελλάδας στο Ρίο είναι ήδη πιο επιτυχημένη από τους Αγώνες του Πεκίνου (δύο αργυρά, δύο χάλκινα) και από τους Αγώνες του Λονδίνου (δύο χάλκινα).
Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία. Είναι η πρώτη γυναίκα αθλήτρια της Ελλάδας με δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Επίσης έγινε η πρώτη μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 με δύο μετάλλια στους ίδους αγώνες. 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Μετά τον αγώνα έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη.

Η Αννα, παρά το νεαρό της ηλικίας της έδειξε απίστευτη ωριμότητα στις δηλώσεις της και πάλι: “Η παρότρυνσή μου στα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αν όχι με τον πρωταθλητισμό, τουλάχιστον με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι”. Διαβάστε τις υπόλοιπες δηλώσεις της.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες της Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Προηγούμενο άρθροΝέος Αντιπεριφερειάρχης ο Χρήστος Γάκης
Επόμενο άρθροΣτην Π.Ε. Καβάλας οι εργαζόμενοι του εργοστασίου λιπασμάτων μετά το πρόστιμο στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ-video