[ad_1]

«Άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη» το φετινό σύνθημα του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ Ροδόπης – IN KOMOTINI

CIMG4889

Στις 16 και 17 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο χώρο της κεντρικής πλατείας.

Το φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα «άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη» θα περιλαμβάνει την πρώτη ημέρα συναυλίες από μουσικά σχήματα σχολείων της Κομοτηνής, προβολές βίντεο, έκθεση ζωγραφικής, επίδειξη ποντιακών χορών, hip hop και ζίου ζίτσου από συλλόγους της Κομοτηνής και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 3 στο μεσημέρι με τουρνουά μπάσκετ στο χώρο του 3ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΚΝΕ Ροδόπης Παντάρα Κωνσταντίνο και Βελώνη Φλορεντία, το συγκεκριμένο σύνθημα του φετινού φεστιβάλ επιλέχθηκε διότι:  «Δεν βολευόμαστε ούτε με το σχολείο που μας έχουν ετοιμάσει, ούτε και με τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει. Με σχολεία στα οποία τρέχουν καθημερινά για να προλάβουν τι «κυνήγι» των γνώσεων σε γεμάτες αίθουσες χωρίς εξοπλισμό και το κυριότερο για ένα μέλλον που θα απαιτεί φτηνούς εργάτες με όλο και λιγότερα «τσακισμένα» δικαιώματα. Επιλέγουμε να κάνουμε αυτό το φεστιβάλ, το οποίο «χτίζεται» κάθε χρόνο με το μεράκι των μελών και των φίλων της ΚΝΕ για να αναδείξουμε όλα αυτά τα ζητήματα που υπάρχουν στη ζωή του μαθητή, να αναδείξουμε ότι παρά το γεγονός ότι στοχεύουν στο μυαλό τους και μέσα από το πρόγραμμα του σχολείου υπάρχει μια ανυπότακτη φωνή που παλεύει για καλύτερη ζωή κα καλύτερα σχολεία. Στοχεύουμε μέσα από αυτό το φεστιβάλ να αναδειχθεί η δημιουργικότητα προβληματισμού που μπορεί να έχει ένας μαθητής σήμερα. Καλούμε όλους τους νέους, τους μαθητές της Ροδόπης να «περάσουν» από το φεστιβάλ, να ακούσουν και τις προτάσεις της ΚΝΕ για τα σχολεία, στα οποία θα διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, δεν θέλουμε να υπάρχει αυτό που λένε «σήμερα προετοιμασία, για να είσαι φτηνός εργάτης αύριο».

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!



[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΜπροστά με 6% η ΝΔ -Εκλογές ζητούν οι πολίτες
Επόμενο άρθροΔιανομή ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους στους Δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Μαρωνείας – Σαπών