f65f4251d2c44a3cb0f40244acfe6047

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο . Το κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα βαρύ και με χαμηλές προσδοκίες για την επίτευξη συνολικής πολιτικής συμφωνίας.

“Η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται μέσω blogs” φέρεται να διαμήνυσε η ελληνική πλευρά προς το ΔΝΤ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο παράπονα για τη δημοσιοποίηση του άρθρου Τόμσεν στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ. ενώ όπως γνωστοποιήθηκε και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συντάσσονται με την ελληνική πλευρά στο θέμα αυτό. Σημειώνεται ότι το Ταμείο μέσω του άρθρου Τόμσεν ζητεί από την Ελλάδα να νομοθετήσει εκ των προτέρων μέτρα για το 2019 και το 2020, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη του νέου γύρου συζητήσεων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση. Η απάντηση που δόθηκε από τη πλευρά του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ότι το Ταμείο δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά να καταγράψει τις θέσεις του.

Με βάση την ενημέρωση που έγινε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο στόχος του νέου γύρου συζητήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία για όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Staff Level Agreement. Μεταξύ αυτών είναι και ο προϋπολογισμός του 2018.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των Θεσμών

Αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Γκιουλέκα για τον Μακεδονικό Αγώνα στην Καβάλα
Επόμενο άρθρο«20 χρόνια τέχνης 1996-2016» έκθεση του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων στην Καβάλα