Στην Καβάλα βρέθηκαν την Παρασκευή (10/7) η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου (πρ. υπουργός Μακεδονίας-Θράκης) και ο τομεάρχης τοπικής αυτοδιοίκησης Χρήστος Σπίρτζης (πρ. υπουργός μεταφορών και υποδομών, συνοδευόμενοι από την βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους, ήταν ο δήμος Παγγαίου. Στη συνέχεια βρέθηκαν στο δημαρχείο Καβάλας όπου είχαν συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων του δήμου, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη. Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση του δήμου, μετά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, ενώ η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην ύφεση του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ρωτώντας τον κ. Μουριάδη με ποιο τρόπο σκοπεύει να υπερκεράσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, για να αναπτυχθεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας ο κ. Μουριάδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Καβάλας, κάνοντας σωστή διαχείριση, διέθεσε περίπου 120.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ για την κάλυψη των απωλειών που είχε από τις μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, ενισχύθηκε εσχάτως από την πολιτεία με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Αμφότεροι οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν στον Δήμαρχο Καβάλας ότι θα στηρίξουν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα αναλάβει τους επόμενους μήνες, τόσο πολιτικά, όσο και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το επιμελητήριο Καβάλας, όπου μίλησαν με φορείς του τουρισμού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και λόγω του κλεισίματος των μεθοριακών σταθμών της ΑΜΘ και κυρίως της Νυμφαίας, αφήνοντας ανοιχτό μόνο τον Προμαχώνα.

Σε αυτή τη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος των Εστιατόρων Μάκης Κωνσταντινίδης, η διευθύντρια του Επιμελητηρίου και ο αντιπρόεδρος κ. Αγγελίδης.

 

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Σωτηρόπουλος: Το έγγραφο του τέστ PCR είναι εύκολο να παραχαραχτεί
Επόμενο άρθροΤροχαίο υλικών ζημιών στη Νέα Ηρακλείτσα