«Η ελληνική οικονομία θα κινηθεί φέτος καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας το β’ τρίμηνο του 2021, σε ετήσια βάση, θα είναι διψήφιος», αποκαλύπτει στη Realnews ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας καταδεικνύουν ότι, με τα σημερινά δεδομένα, η οικονομία θα κινηθεί καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αφού όλες οι συνιστώσες της εγχώριας ζήτησης (ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση, επενδύσεις), αλλά και οι καθαρές εξαγωγές υπηρεσιών, κινούνται σε θετικό πρόσημο», προσθέτει.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας περιγράφει το σχέδιο για την περαιτέρω μείωση της φορολογίας, αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη βρεθεί ξανά η αγορά σε συνθήκες γενικευμένου lockdown, αλλά παράλληλα επισημαίνει πως ακόμη και σήμερα, που η αγορά λειτουργεί χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί μέτρα στήριξης κλάδων και επιχειρήσεων.

Ο Σταϊκούρας για τον ΕΝΦΙΑ

Σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και εάν θα μειωθεί περαιτέρω αλλά και για το εάν θα υπάρξουν και άλλες φοροελαφρύνσεις, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι “είχαμε εξαρχής δηλώσει ότι θα εφαρμόσουμε μια δημοσιονομική πολιτική προσανατολισμένη στην κατεύθυνση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό κάναμε με συνέπεια την προηγούμενη διετία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ήδη προβλέπονται συγκεκριμένες μειώσεις φόρων και για το 2022, όπως είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η περαιτέρω μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι όποιες πρόσθετες μειώσεις φόρων θα εξαρτηθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που εκτιμάται ότι θα προκύψει την επόμενη χρονιά”.

Προηγούμενο άρθροΣτον Αμυγδαλεώνα για συζήτηση με τους κατοίκους ο Δήμαρχος Καβάλας
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Επικαιροποίηση στοιχείων των δικαιούχων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου