Αντίστροφα φαίνεται να μετράει ο χρόνος για την χαλάρωση των μέτρων παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Η κυβέρνηση θεωρεί μονόδρομο το άνοιγμα της αγοράς αλλά και την απελευθέρωση άλλων δραστηριοτήτων.

Το MEGA παρουσίασε σήμερα την πρόταση που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

•Κομμωτήρια

•Κέντρα αισθητικής

•Κέντρα περιποίησης άκρων

Το υπουργείο προτείνει για τα παραπάνω να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση γι’ αυτές τις δραστηριότητες θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.

Την άλλη Δευτέρα 29 Μαρτίου προτείνεται να ανοίξουν

Το υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» και με το ονοματεπώνυμο μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης, και έτσι δεν θα λάβουν το «οκ».

Τι θα γίνει με την εστίαση

Εδώ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου και τονίζεται ότι στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου. Σε πρώτη φάση και όταν ανοίξει, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΕ Καβάλας αλλάζει την όψη του Λιμανιού της Καβάλας
Επόμενο άρθροΗ εορτή των Αγίων Θεοδώρων και το μνημόσυνο των νεκρών της πόλης στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καβάλας