Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης , στις 3 Μαΐου, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν αποφάσεις και για τα SMS, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον «ANT1», ως προς το θέμα της εστίασης σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι ΚΑΔ και οι τρόποι λειτουργίας των καταστημάτων και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι η εστίαση θα λειτουργήσει χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις, ενώ έκανε σαφές ότι «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση».

Σχετικά με τον περιορισμό των 23:00, διευκρίνισε ότι «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν τον χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής.

«Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν».

Το ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Όσο αφορά στο θέμα των γυμναστηρίων επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Προηγούμενο άρθροΜε λιγότερους από 50 κατοίκους έμειναν 5 χωριά του Δήμου Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΗ αποστολή του Π. Σταμπουλίδη στο ΤΑΙΠΕΔ