720_582743_a1fb252573-b8a93206259ffeb5

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ.

«Εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν την στάση την οποία έχουν. Εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Και ο Π. Καμμένος τόνισε: «Δεν πρόκειται, όμως, να επιτρέψουμε, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, η οποία γίνεται με δύο τρόπους, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, να προχωρήσει η συμφωνία. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση για τη χώρα, μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή.Όλες οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν μπει για να ισχύσει, είναι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια. Μέχρι τότε είμαστε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα Σκόπια στη Συμμαχία είναι η κύρωση της συμφωνίας, για την οποία ανέφερε ότι «δεν είναι καν έγκυρη, αφού δε φέρει την υπογραφή του προέδρου της πΓΔΜ».

Πρόσθεσε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπαν ότι «δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση για είσοδο στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και η αλλαγή του συντάγματος» της γειτονικής χώρας.

Για το θέμα της απουσίας του από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος αποσαφήνισε “δεν πήγα στο υπουργικό συμβούλιο γιατί χειριζόμουν θέματα του ΥΠΕΘΑ. Δεν κάνω τσαλιμάκια εγώ”.

Προηγούμενο άρθροΑποδοκιμάστηκε o εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην τελετή για την επέτειο απελευθέρωσης της Δράμας
Επόμενο άρθροΤο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για τα διόδια απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας