Ο πρωθυπουργός άνοιξε τη σύνοδο των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7), που διεξάγεται υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μια επιτυχημένη πρωτοβουλία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, με σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Προηγούμενο άρθροΠρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας
Επόμενο άρθροΔήμος Σαμοθράκης: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη μελέτη αναβάθμισης του δρόμου προς την Παναγιά Κρημνιώτισσα