Τηλεκπαίδευση με προβλήματα και για τους μαθητές του δημοτικού και τα πιτσιρίκια των νηπιαγωγείων. Το Webex δεν μπορεί να συνδεθεί κι όταν συνδέεται, ύστερα από λίγο “πετάει” τους πάντες έξω. Αγανακτισμένοι οι γονείς, “βροχή” οι καταγγελίες στο newsit.gr.

Τι ‘χες Webex, τι είχα πάντα! Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια ξεκίνησε σήμερα (18.11.2020) αλλά όπως και τις προηγούμενες φορές με… εμπόδια.

Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν προβλήματα. Αναγνώστες του newsit.gr ανέφεραν ότι ενώ οι μαθητές είναι μπροστά στους υπολογιστές τους, οι καθηγητές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα κι άλλοι πως το webex δεν… λειτουργεί καν!

“Για να συνδεθούμε, μας βγήκε η ψυχή” ανέφερε γονιός στο newsit.gr, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι η σύνδεση στο webex αγνοούνταν για τουλάχιστον 30 λεπτά! Τα μηνύματα είναι εκατοντάδες από αγανακτισμένους γονείς, πολλοί από τους οποίους πρέπει να αφήσουν τη δουλειά τους (τηλεργασία) για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό το μήνυμα ενός πατέρα από τη Χίο: “Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Να έχεις δυο παιδιά στο δημοτικό, πρώτη και πέμπτη, να τρέχεις όλη τη μέρα να φτιάξεις κάμερες κτλ και αν έρχεται η ώρα του μαθήματος και να περιμένεις με τις ώρες να συνδεθείς”.

Με το newsit.gr επικοινώνησε και διευθυντής δημοτικού σχολείου από τη Χαλκιδική αλλά και ένας δάσκαλος από τα Μέγαρα. “Πολλά προβλήματα με την εφαρμογή, ούτε εγώ μπορώ να μπω στην τάξη μου, όπως και πολλοί μαθητές” ο πρώτος. Ο δεύτερος θέλησε να δώσει νότα… μαχητικότητας: “Αδύνατον να κάνουμε μάθημα. Έχει καταρρεύσει το σύστημα. Είμαστε όμως εδώ και παλεύουμε”, έγραψε. Πρόβλημα να συνδεθεί ανέφερε και μια δασκάλα στο Περιστέρι.

Προβλήματα εντοπίζονται σε πολλές περιοχές, ενώ στο Μαρκόπουλο τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα ούτε για ένα 15λεπτο, όπως ανέφερε γονιός.

“Με μεγάλες δυσκολίες γίνονται τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια. Δεν μπορούν να συνδεθούν οι δάσκαλοι και πολλοί μαθητές. Οι γονείς είμαστε πάνω από τα παιδιά μας, αφήνοντας στην άκρη την τηλεργασία μας” έγραψε ένας γονιός από το νομό Καβάλας.

Σε ένα σπίτι με δυο παιδιά, και τα δυο μαθητές δημοτικού, το ένα παιδάκι κατάφερε να κάνει μισή ώρα μάθημα και το άλλο ούτε τρία λεπτά, μετέφερε η μητέρα τους.

Webex… loading

Όσο για κάποιους που κατάφεραν να μπουν; Ακόμα περιμένουν! “Έτυχε να μπούμε στις 14.00. Από τις 14.30 έως τώρα loading…”.

Πηγή:www.newsit.gr