Αγώνας δρόμου για να προλάβει τις αυξημένες προσφυγικές ροές των θερινών μηνών από την κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε και από την ανακοίνωση των τοποθεσιών στις οποίες τελικά θα δημιουργηθούν οι νέες κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για εκτάσεις στις περιοχές Καράβας Δυτικής Λέσβου, Κρητικού Λάκκος/ Ψείρα Χίου, Ζερβού Ανατολικής Σάμου, στρατόπεδο “καπετάν Λαζαρή” στο Πυλί Κω και Λεπίδα Λέρου, με την ανέγερσή τους να γίνεται με φαστ τρακ διαδικασίες.

Η απόφαση για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων δείχνει την ταχύτητα με την οποία θέλει να ενεργήσει η κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη περάτωση των εργασιών κατασκευής των δομών η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις των έργων σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Επιπλέον οι ίδιες θα αναλάβουν σε βάθος χρόνου και την υποστήριξη των υποδομών στα πέντε νησιά της “πρώτης γραμμής”. Επίσης, θα αναλάβουν και τη σίτιση των διαμενόντων στις κλειστές δομές, υποχρέωση την οποία έως σήμερα είχαν επωμιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται αποκλειστικά από το Δημόσιο, ενώ η εξέταση των αιτήσεων ασύλου θα γίνεται σε συνεργασία με τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους.

Μιλώντας την Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης είπε ότι η κατασκευή των δομών θα αρχίσει τον Μάρτιο χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα “απαραίτητες για να γίνουν οι επιστροφές”.

Προηγούμενο άρθροΤην τοποθέτηση ΑΤΜ στην Νικήσιανη πέτυχε ο Μακάριος Λαζαρίδης
Επόμενο άρθροΔηλώσεις και βεβαιώσεις με ένα “κλικ”: Ανοίγουν οι πύλες του Gov.gr – Πώς θα λειτουργεί