Μια διαφορετική Κυριακή του Πάσχα φέτος λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων. Τι ισχύει για το εορταστικό τραπέζι και το ψήσιμο του οβελία; Καταρχάς επιτρέπεται η συγκέντρωση έως εννέα ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και έως 12 σε εξωτερικούς. Όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι «κοινωνικές φούσκες» του καθενός προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Κύρια σύσταση των επιστημόνων είναι η διενέργεια self test για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί, σε παρέες.

Για να μπορέσει να μετακινηθεί κάποιος είναι υποχρεωτική η αποστολή sms με τον κωδικό «6». Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει και η εστίαση, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 11 το βράδυ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη δεν ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο. Έτσι κάποιος που μένει στον Βύρωνα μπορεί να μεταβεί στην Κηφισιά ή τον Πειραιά για να ψήσει και να απολαύσει τον οβελία με γνωστούς και φίλους. Ωστόσο, δεν μπορεί να πάει σε εξοχικό εκτός Περιφέρειας, αφού ακόμα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, οι οποίες αναμένεται να απελευθερωθούν από τις 15 Μαΐου, οπότε θα «ανοίξει» και ο τουρισμός.

Προηγούμενο άρθροΘρίαμβος του Θρύλου – Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΤι προβλέπουν οι νέες οδηγίες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην εγκυμοσύνη