Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στη χώρα μας. Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία της πανδημίας: 

Σήμερα ανακοινώθηκαν 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 43 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 36 είναι εισαγόμενα. Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.

Όπως έγινε γνωστό μετά την έκδοση της αναλυτικής ενημέρωσης, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος μιας γυναίκας 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” με υποκείμενα νοσήματα. Έτσι ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, ανήλθε σε 193.

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

• Τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

• Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου.

• Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.