Με γραπτή ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας, με τον τουρισμό να έχει “ανοίξει” από την 01.07.2020. Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση.

Πώς κινείται ο κορονοϊός; Πόσα είναι τα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες και πόσα τα συνολικά; Πόσοι συμπολίτες μας έχουν χάσει την “μάχη”;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά και σήμερα, Παρασκευή 03.07.2020, ο ΕΟΔΥ με την γραπτή του ενημέρωση για τον “αόρατο εφιάλτη” όπως έχει ονομαστεί ο κορονοϊός.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως στην χώρα μας εντοπίστηκαν 28 νέα κρούσματα του φονικού ιού, με τα συνολικά να είναι 3.486.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3486 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Προηγούμενο άρθροΑκυρώσεις κρατήσεων στην Θάσο, μούδιασμα και αγωνία για την επόμενη μέρα
Επόμενο άρθροΣερβία | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε το Βελιγράδι